Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عرب زبان در یادداشتی نوشت که نبود رئیس جمهوری مقتول چاد بر ثبات کشورش و حتی ثبات منطقه ساحل که گروه بوکوحرام در حال گسترش نفوذ خود در این منطقه بوده و در آن ویرانی به بار می‌آورد، تأثیر خواهد گذاشت، احتمال داده می‌شود که چاد پس از سه دهه ثبات نسبی با مرحله جدیدی از هرج و مرج و آشوب مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سایت شبکه روسیا الیوم در یادداشتی به قلم "محمد الطاهر" درباره رخدادهای اخیر چاد و کشته شدن ادریس دبی،‌ رئیس‌جمهور درگذشته این کشور نوشت: غیبت ادریس دبی خلأ بزرگی را در کشور وی و منطقه برجای می‌گذارد و کشته شدن وی عواقب احتمالی به همراه خواهد داشت.

سخنگوی ارتش چاد، کشته شدن ادریس دبی را اینگونه توصیف کرد: "آخرین نفس‌های خود را در دفاع از یک کشور دارای حاکمیت در میدان نبرد کشید."

آخرین نبرد وی بخشی از یک سریال طولانی بود که به صورت سنتی در این کشور از تبعید در کشورهای همسایه، به ویژه سودان در دوره حسین حبری، رئیس جمهوری چاد از ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۰ آغاز شد.

 پیش از آن، ادریس دبی ، متولد ۱۹۵۲، در صف حسین حبری علیه گوکونی عویدی رئیس جمهوری اسبق چاد جنگید.

وی حتی پس از به قدرت رسیدن در سال ۱۹۹۰ و ورود به انجامینا، پایتخت چاد لباس رزم را کنار نگذاشت و از دولتش دربرابر شورشیانی که قصد سرنگونی او را داشتند دفاع کرد و در طول سه دهه آنها را بارها عقب راند.

او در جنگ ورزیده شد و استعدادهایش در میدان جنگ ظاهر می‌شد تا جایی که یک "استراتژیست درخشان" خوانده می‌شد. این امر زمانی آشکار شد که نیروهایش وارد جنگ علیه گروه تروریستی بوکو حرام در منطقه ساحل شدند و ارتش او ثابت کرد که قوی‌تر است.

پس از گسترش خطر بوکوحرام در نیجریه و سرایت به کشورهای همسایه، ارتش چاد نقش مهمی در مقابله با این گسترش دامنه نفوذ داشت و دبی سال گذشته میلادی پس از کشته شدن حدود صد نفر از سربازان نیجریه به دست بوکو حرام نیروهای خود را به این کشور فرستاد.

در آن زمان، ادریس دبی یک عملیات نظامی را برای مقابله به مثل با بوکو حرام در منطقه دریاچه چاد رهبری کرد و پس از آن از شکست عناصر این گروه در پایان مارس ۲۰۲۰ خبر داد و سخنگوی دولت چاد تأیید کرد که "حتی یک عضو بوکو حرام در قلمرو چاد باقی نمانده است."

به نظر می‌رسد که دبی از خطری که دولت وی را تهدید می‌کند، آگاه بود، چراکه او اقدام به اعلام توقف عملیات نظامی انجام شده توسط ارتش کشورش در منطقه ساحل و اطراف دریاچه چاد کرد و گفت: سربازان ما به خاطر دریاچه چاد و ساحل می‌میرند. هیچ سرباز چادی در یک عملیات نظامی خارج از چاد شرکت نخواهد کرد.

اینگونه به نظر می‌رسید که شرایط تغییر کرده است و خطر گروه‌های مخالف مسلح افزایش یافته است و دیگر نمی‌توان به متحد وی فرانسه اعتماد کرد، متحدی که او را از دست نیروهای مخالف که از مرز لیبی برای سرنگون کردن وی وارد شده بودند نجات داده بود.

عناصر مسلح "جبهه تغییر و توافق در چاد" که گفته می‌شود در جنوب لیبی مستقر هستند این بار جاده را هموار و قابل عبور یافتند و کاروان‌های آنها به سمت انجامینا هجوم بردند و ادریس دبی وارد جبهه نبرد شد تا شخصا وضعیت را بررسی کند، اما این بار خطر شدیدتر شده بود و جنگ به نفع او نبود او با مرگ سقوط کرد.

نبود ادریس دبی جنگجو نه تنها بر ثبات کشورش، بلکه بر ثبات منطقه ساحل که گروه بوکوحرام در حال گسترش توسعه خود در این منطقه بوده و در آن ویرانی به بار می‌آورد، تأثیر خواهد گذاشت، احتمال داده می‌شود که چاد پس از سه دهه ثبات نسبی با مرحله جدیدی از هرج و مرج و آشوب مواجه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چاد ادریس دبی منطقه ساحل ادریس دبی بوکو حرام کشته شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین

براساس گزارش‌ها، فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرد. آنها در حمایت از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.   به گزارش ایسنا، وب‌سایت «ای‌پی‌ای» به نقل از «ایژیا تایمز» گزارش داد سربازان فرانسوی از هنگ ۳ پیاده‌نظام فرانسه که یکی از عناصر اصلی لژیون خارجی فرانسه (Légion étrangère) است، گرفته شده‌اند.   تعداد نیروهای اولین گروه از سربازان فرانسوی حدود ۱۰۰ نفر است. این تنها اولین مرحله از حدود ۱۵۰۰ سرباز لژیون خارجی فرانسوی است که قرار است به اوکراین برسند.   این نیروها مستقیما در یک منطقه جنگی فعال مستقر شده‌اند و قصد دارند به اوکراینی‌ها در حوزه مقاومت در برابر پیشروی‌های روسیه در دونباس کمک کنند. ۱۰۰ نفر اول متخصص توپخانه و مراقبت هستند.   پیشتر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای بار دیگر از احتمال اعزام نیروهای غربی، به‌ویژه نیروهای فرانسوی به اوکراین سخن گفته و ۲ شرط برای آن تعیین کرده بود.   او در گفت‌وگو با «اکونومیست» عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کی‌یف آن را درخواست کند، می‌توانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم، اما امروز اینطور نیست.   او یادآور شد که پاریس قبلا پرسنل نظامی را برای «مبارزه با تروریسم» به کشورهای دیگر، به‌ویژه به منطقه ساحل آفریقا فرستاده بود.   در همین حال روزنامه سوئیسی «بلیک» پیشتر به نقل از نظامیان ارتش اوکراین گزارش داد، دونباس تا ماه اکتبر به طور کامل سقوط خواهد کرد. چندین فرمانده که در جبهه شرقی می‌جنگند به این نشریه گفتند که «اوکراین در جنگ شکست خواهد خورد.»   پس از تصرف پایگاه مستحکم اوکراینی‌ها در آودیوکا در ماه فوریه، یگان‌های روسی دستاوردهای ثابتی در میدان نبرد داشته‌اند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به‌تازگی گفت آنها اکنون کاملا کنترل وضعیت میدان نبرد را در دست دارند و به طور پیوسته نیروهای اوکراینی را عقب می‌رانند.   طی روزهای گذشته نیروهای روسی شهر «بوگدانوفکا» واقع در نزدیکی شهر استراتژیک «چاسوف یار» در شمال دونتسک را هم تحت کنترل خود درآوردند. چاسوف یار در زمینی مرتفع قرار دارد و گرفتن آن به واحدهای روسی نقطه برتری قدرتمندی برای حمله به دیگر شهرهای کلیدی تحت کنترل اوکراینی‌ها می‌دهد.   مقامات و تحلیلگران اوکراینی می‌گویند، ارتش روسیه در نهایت بهره‌مندی از ضعف تسلیحاتی اوکراین است و «عجله دارد» که پیش از رسیدن تسلیحات بیشتر غرب به دست کی‌یف، مناطق راهبردی مهمی از خاک اوکراین را تصرف کنند که می‌تواند راه‌گشای آنان برای تصرف منطقه گسترده‌تر دونباس باشد.   «مایکل کلارک» یک استاد مهمان در دانشکده مطالعات جنگ دانشگاه «کینگز کالج» لندن در این باره گفت: «باخموت اهمیت استراتژیکی واقعی نداشت اما چاسیو یار از چنین اهمیتی برخوردار است.»   این دهکده که در منطقه مرتفعی قرار دارد، «مسیری طبیعی رو به شمال» دارد که نیروهای روس را قادر می‌سازد به شهر کراماتورسک حمله کنند یا با پیشروی بیشتری به سمت غرب، عملیات خود را تا دنیپرو حملات گسترش بدهند.   کلارک می‌گوید، «این منطقه همچنین خط دفاعی طبیعی در قبال کوستیانتینیوکا در جنوب غربی آن و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای دونباس است.»   او افزود: «اگر واقعا کار روس‌ها شتاب بگیرد، آن‌ها به دنبال گسترش فتوحات خود به مناطقی خواهند بود که شامل چاسیو یار، کوستیانتینیوکا، پوکروفسک و بعد کراکاتورسک و اسلاویانسک خواهد بود. این باعث می‌شود دونباس به دست آن‌ها بیافتد.» کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • آقای ثبات؛ محمد صلاح و ثبت یک رکورد بزرگ در لیگ برتر
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • ثبات مدیریتی باید در آموزش و پرورش حفظ شود
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • تکریم معلم از واجبات الهی است