Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:33:13 GMT

بی‌ثباتی در چاد؛ تهدیدی برای کل آفریقا

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۷۰۵۷

بی‌ثباتی در چاد؛ تهدیدی برای کل آفریقا

به گزارش ایرنا، اگر چه جمهوری چاد در ۱۱ اوت ۱۹۶۰ به استقلال رسید اما هنوز آرامش کامل در آن برقرار نشده است.

ادریس دبی رئیس جمهوری چاد که بیش از ۳۰ سال قدرت در این کشور را در دست داشت، دوشنبه گذشته و در حالی که تنها یک هفته از پیروزی دوباره‌اش در انتخابات می‌گذشت، کشته شد؛ او که پیش‌تر در جریان درگیری‌های جاری در کشورش با شورشیان زخمی شده بود، در پی شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاکمیت او بر چاد با نارضایتی شدید مردمی و انتقاد مخالفان همراه بود. دبی در دسامبر سال ۱۹۹۰ میلادی از طریق کودتای نظامی علیه «حسین حبری» ( Hissène Habré) دیکتاتور پیشین چاد، قدرت را در دست گرفت و با هدف حفظ قدرت و با ایجاد تغییراتی در قانون اساسی این کشور، در انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۱۹۹۶، ۲۰۰۱،  ۲۰۰۶ ، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۶ به پیروزی رسید.

مخالفان که از مدیریت ناکارآمد دبی بر ثروت نفتی چاد ناراضی بودند، توسط او سرکوب می‌شدند.

در پی کشته شدن رئیس جمهوری چاد، ارتش این کشور مقرارت منع رفت و آمد وضع کرد و مرزهای این کشور نیز به دستور نیروهای مسلح بسته شد.
 

ادریس دبی رییس جمهوری فقید چاد

مقامات ارتش چاد اعلام کرده‌اند یک شورای نظامی به ریاست پسر ادریس دبی مسوولیت دستگاه اجرایی در این کشور را در دست گرفته است. این شورا به ریاست ژنرال محمد ادریس دبی پسر و فرمانده هنگ گارد ریاست جمهوری تاسیس شده است.

این در حالی است که گروه جدایی طلب چاد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که چنین شورایی را قبول ندارد. «کینگاب اوگوزیمی» سخنگوی جبهه تغییر و هماهنگی تاکید کرد که نظام سلطنتی بر چاد حاکم نیست که قدرت از پدر به پسر منتقل شود و شورای انتقال نظامی را قبول ندارند.

 مخالفان سیاسی در چاد از ارتش خواستند قدرت را به یک دولت انتقالی غیر نظامی واگذار کند و در عین حال تاکید کردند که انتصاب فوری پسر رئیس جمهوری چاد به عنوان رهبر موقت این کشور به مثابه کودتا است.
 

شورای نظامی بعد از مرگ ادریس دبی قدرت را در چاد  به دست گرفت

۳۰ حزب سیاسی مخالف در چاد تصمیم گرفته‌اند که شورای نظامی انتقالی این کشور را به رسمیت نشناسند. در مقابل، شورای نظامی چاد از مخالفان خواسته گفت و گو را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وضعیت در چاد موجب نگرانی‌های بسیاری در داخل و خارج از این کشور شده است؛ روزنامه «الشرق» می‌نویسد: شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا نگرانی عمیق خود را در مورد وضعیت چاد ابراز کرده و خواستار گفت و گوی ملی جامع است. این شورا بر برقراری نظم مدنی در سریع‌ترین زمان ممکن تاکید داشته و از همه طرف‌ها خواست ضمن احترام به قانون اساسی به سرعت درگیر روند برقراری مجدد نظم و انتقال قدرت سیاسی به مقامات غیرنظامی شوند.

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا هشدار داد که وضعیت چاد تهدیدی برای صلح و ثبات در این کشور و همچنین همسایگان و کل قاره آفریقا است.

 این شورا از کمیسیون اتحادیه آفریقا به ریاست « موسی فکی مهامات» خواست فورا یک ماموریت حقیقت‌یابی در سطوح بالا ایجاد کند.

بیش از ۱۰ تن از روسای دولت‌های جهان از جمله رئیس جمهوری فرانسه و همتایان او از کشورهای عضو گروه ساحل در آیین خاکسپاری رئیس جمهوری چاد شرکت کردند تا حمایت خود را از شورای نظامی برای حفظ ثبات در این کشور اعلام کنند.
 

امانوئل مکرون در تشییع جنازه رییس جمهوری چاد شرکت کرد

روزنامه «لو پوئن فرانسه» در این باره می‌نویسد: محمد ادریس دبی فرزند رئیس جمهوری کشته شده چاد و رئیس کمیته نظامی انتقالی در این کشور می‌تواند روی حمایت کشورهای عضو گروه ساحل و فرانسه برای حفظ ثبات حساب کند.

از سوی دیگر، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در گفت و گو با خبرنگاران در واشنگتن، تحولات اخیر در چاد را نگران کننده خواند و می‌گوید: ما خواستار مشاهده یک انتقال قدرت دموکراتیک صلح آمیز به یک دولت تحت رهبری غیرنظامیان هستیم.

برچسب‌ها قاره آفریقا اتحادیه آفریقا واشنگتن قانون اساسی چاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آفریقا اتحادیه آفریقا واشنگتن قاره آفریقا اتحادیه آفریقا واشنگتن قانون اساسی چاد اخبار کنکور رئیس جمهوری چاد اتحادیه آفریقا شورای نظامی ادریس دبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۷۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بر نگاه ویژه مقامات عالی کشورمان‌ به توسعه همکاری با آفریقا و کمک به خودکفایی کشورهای آفریقایی در برخی عرصه‌ها تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان در یکی از آخرین دیدارها و رایزنی های خود در بانجول و در حاشیه اجلاس سران همکاری اسلامی با مامادو تانگارا وزیر امور خارجه گامبیا دیدار و‌ گفتگو کرد.

پیشنهادهای ایران به سازمان همکاری اسلامی درباره غزهامیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است

امیرعبداللهیان با اشاره به ابلاغ سلام‌های دکتر رئیسی به همتای گامبیایی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران اسلامی،  برگزاری و‌ مدیریت موفق اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی را به همتای خود و دولت و‌ مردم گامبیا تبریک گفت.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین ابراز امیداری کرد نتایج اجلاس بانجول برای امت اسلامی سودمند و ثمربخش باشد.

وزیر خارجه گامبیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی، به‌خاطرات خوب خود از سفرش به تهران و اصفهان و مشاهده ظرفیت های گسترده ایران در عرصه های مختلف علم و فناوری و دانشگاهی اشاره و تاکید کرد ما ایرانیان را به شجاعت شان می شناسیم.

وی ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور و مشارکت فعال کشورمان در اجلاس بانجول تاکید کرد: ما خواستار دوستی و همکاری با کشورهای بزرگ اسلامی از جمله ایران هستیم.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در دیدار با عبدالله جوپ وزیر امور خارجه کشور مالی نیز در خصوص آخرین وضعیت روند توسعه و گسترش روابط بین تهران و باماکو گفتگو و تبادل نظر کرد.

وی با ابراز خرسندی از سفرش  به مالی و مذاکرات و توافق های صورت گرفته تاکید کرد ما از  پیشرفت روابط مثبت بین دو کشور خرسندیم.

 امیرعبداللهیان با اشاره به نگاه ویژه مقامات عالی کشورمان‌ به توسعه همکاری با آفریقا و کمک به خودکفایی کشورهای آفریقایی در برخی عرصه ها، بر آمادگی کشورمان برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک همکاری ها و توسعه روابط دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه مالی نیز با اشاره به موضع کشورش در ابراز همبستگی با کشورمان در پی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق  تاکید کرد: مالی این اقدام تروریستی علیه کشور برادر و دوست ایران را محکوم می کند و واکنش خوب و به جا و روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می کنیم.

وی بر تعهد، جدیت و اقدامات عملی مالی برای توسعه و تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.

عبدالله جوپ برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه اکسپو 2024 تهران و دومین نشست ایران و آفریقا را تبریک گفت.

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • دیدار رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا و فرمانده نیروی هوایی ارتش با خانواده شهید زاهدی