Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@12:34:19 GMT

شوراي نظامي چاد مذاکره با مخالفان را رد کرد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۶۶۲۸

شوراي نظامي چاد مذاکره با مخالفان را رد کرد

خبرگزاری آریا- شورا نظامی چاد، مخالفان را «قانون شکن» نامید که باید بابت نقش خود در کشته شدن ادریس دبی رئیس جمهور این کشور در میدان نبرد، تحت پیگرد قرار گیرند و بازداشت شوند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، شورای نظامی انتقالی چاد روز یکشنبه پیشنهاد شورشیان شمال این کشور را برای برقراری آتش بس و آغاز گفتگو‌ها رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شورا همچنین شورشیان را «قانون شکن» نامید که باید بابت نقش خود در کشته شدن ادریس دبی رئیس جمهور این کشور در میدان نبرد، تحت پیگرد قرار گیرند و بازداشت شوند.
شورشیان مخالف این کشور موسوم به "جبهه تغییر و مصالحه" (اختصار به زبان فرانسوی: FACT)، روز یکشنبه برای آغاز گفتگو‌ها به منظور یافتن راه حلی برای بحران سیاسی کشور اعلام آمادگی کرد.
اعظم برمندائو آگونا سخنگوی ارتش اعلام کرد: «ما با وضعیتی مواجه هستیم که چاد را در خطر قرار داده است. اکنون زمان میانجیگری یا مذاکره با قانون شکنان نیست.»
ادریس دبی رئیس جمهور سابق چاد 19 آوریل هنگام بازدید از نیروهایش در جبهه، درست پس از پیروزی در انتخابات، کشته شد. مرگ او هرج و مرج قابل توجهی را درون کشور موجب شد، کشوری که یکی از مستحکم‌ترین متحدان غربی‌ها در مبارزه با جنبش‌های افراطی است.
پس از مرگ او، یک شورای نظامی انتقالی برای مدت 18 ماه در انجامنا تشکیل شد که ریاست آن را محمد ادریس دبی، پسر رئیس جمهور فقید، برعهده دارد.
مخالفان در چاد، این کار را کودتا نامیدند. شورشیان اعلام کردند با تشکیل «سلطنت» مخالفند و قول دادند انجامنا را تصرف کنند.
کینگابه اگوزیمی دو تاپول Kingabe Ogouzeimi de Tapol، سخنگوی جبهه تغییر و مصالحه به خبرگزاری رویترز گفت این جبهه برای برقراری آتش بس به منظور یافتن توافقی سیاسی که استقلال و حاکمیت چاد را محترم بشمارد، آماده است.
نمایندگان جامعه مدنی محلی و مخالفان تظاهرات مسالمت آمیز و گفتگوی ملی را برای فائق آمدن بر این بحران خواستار شدند.
شورای نظامی برای تشکیل یک دولت غیرنظامی انتقالی تحت فشار است. اتحادیه آفریقا از افتادن کنترل کشور به دست ارتش ابراز نگرانی کرده است و فرانسه و قدرت‌های منطقه‌ای تقسیم حکومت بین غیرنظامیان و نظامیان را خواستار شده اند.
این کشور‌ها معتقدند چنین حکومتی می‌تواند به چاد امکان دهد از بحران خارج شود. محمد بازوم رئیس جمهور نیجر و محمد ولد غزوانی رئیس جمهور موریتانی نقش میانجی را از جانب اتحادیه آفریقا بازی می‌کنند.
به نظر می‌رسد در بین مخالفان سیاسی و جامعه مدنی در مورد اینکه یک رئیس جمهور انتقالی غیرنظامی و یک معاون رئیس جمهور یا یک نخست وزیر ارتشی وجود داشته باشد، اجماع وجود دارد.
این پیشنهاد الهام گرفته از کشور مالی است، جایی که کودتای ماه اوت گذشته موجی از اعتراضات بین المللی را موجب شد تا ارتش از قدرت صرفنظر کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شورای نظامی چاد رئیس جمهور ادریس دبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز یکشنبه همزمان با سفر به پاریس گفت که روابط چین و فرانسه نشان دهنده الگوی همزیستی مسالمت آمیز است.

براساس گزارش آناتولی، او افزود: در طول ۶۰ سال گذشته، روابط چین و فرانسه در خط مقدم روابط پکن با کشور‌های بزرگ غربی باقی مانده است و از این رو الگوی خوبی برای جامعه بین المللی در همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد بین کشور‌های دارای سیستم‌های مختلف ارائه شده است. 

سفر برنامه‌ریزی شده رئیس جمهوری چین به اروپا با مقصد اصلی پاریس، دستورکار متنوعی از مسائل اقتصادی، نظامی، امنیتی و سیاسی را در خود جای داده است. این سفر در میانه اختلافات میان کشورهای اروپایی در مورد تجارت با چین و انگشت اتهامی که به سوی پکن در مورد حمایت از روسیه نشانه رفته است، گواهی بر سردرگمی اروپا در نبرد جدید ژئواستراتژیک است.

لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر در مورد این سفر گفته بود، رهبران ۲ کشور (فرانسه و چین) تلاش خواهند کرد تا به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت جهانی کمک‌های جدیدی داشته باشند.

قرار است اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز دوشنبه به پاریس رفته و این دیدار را به نشست سه‌جانبه گفت‌وگو و رایزنی تبدیل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور دستور داد؛ متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • ویولا آمهرد: سوئیس به اوکراین تسلیحات نخواهد داد
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین