Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@13:07:22 GMT

فراخوان شورای نطامی چاد برای گفتگوی ملی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۵۳۴۴

فراخوان شورای نطامی چاد برای گفتگوی ملی

در حالی که اعتراضات مردمی در چاد برای ایجاد حکومت مدنی بالا گرفته و فشارهای بین المللی برای تحویل قدرت به غیرنظامیان افزایش یافته رئیس شورای نظامی چاد از تشکیل کنفرانس ملی گفتگو پیرامون مسائل داخلی خبر داد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، محمد ادریس دبی، رئیس شورای نظامی چاد و رهبر نظامی موقت این کشور در تلویزیون رسمی چاد بار دیگر بر پایبندی خود به ادامه اجرای تعهداتش در مبارزه با تروریسم و روند دموکراتیکی که از سال ۱۹۹۰ در چاد حاکم شده، تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبی گفت: جنگ هنوز تمام نشده و گروه‌های "خرابکار" به کار خود ادامه می‌دهند. چاد برای موفقیت مرحله انتقالی به جامعه بین الملل نیاز دارد.

شورای نظامی چاد پیش از این اعلام کرده بود که بر دوره انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات که ۱۸ ماه است، نظارت خواهد داشت. در پی این اعلام، پارلمان چاد منحل و ژنرال محمد ادریس دبی فرزند ادریس دبی به عنوان رهبر موقت چاد اعلام شد.

گفتنی است ادریس دبی که بیش از ۳۰ سال رئیس‌جمهور کشور چاد بود، در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۱ در سن ۶۸ سالگی کشته شد. به دنبال مرگ دبی، پارلمان و دولت منحل شد و محمد ادریس دبی، پسر وی، برای ۱۸ ماه اداره کشور را برعهده گرفت.

روز دوشنبه حاکمان نظامی جدید چاد، باهیمی باداکی البرت را پس از کشته شدن ادریس دبی، به عنوان رئیس دولت انتقالی انتخاب کردند اما رهبران مخالف به سرعت این اقدام را رد کردند.

باداکی در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ نخست وزیر بود و به عنوان یکی از متحدان ادریس دبی قلمداد می‌شود.

پس از کشته شدن ادریس دبی در جریان بازدیدش از نیروهای مبارز با شورشی‌ها در ماه آوریل ۲۰۲۱، شورای نظامی قدرت را به دست گرفت. سیاستمداران مخالف، تسلط ارتش بر قدرت را "کودتا" می‌دانند و معتقدند ارتش حق ندارد نخست وزیر انتخاب کند. آنها از حامیان خود خواستند دست به اعتراض بزنند.

در پی این امر اعتراضات شدیدی در انجامنا، پایتخت چاد درگرفت و معترضان به خیابان ها آمده و خواستار حکومت مدنی شدند.

در جریان متفرق کردن حامیان ائتلاف مخالف در مناطق مختلف چاد از جمله پایتخت توسط پلیس،  سه تن کشته و چند تن دیگر زخمی شدند. همچنین دهها تظاهرکننده دیگر بازداشت شدند.

شورای نظامی هم اعتراضات را ممنوع اعلام و تصریح کرد، اجازه هیچ گونه اعتراضی را نخواهد داد که ممکن است به آشوب بدل شود.

شورای نظامی چاد برای تحویل قدرت به غیرنظامیان در عرصه بین المللی تحت فشار است؛ اتحادیه اروپا خواستار توقف هر نوع خشونت در چاد شد تا فضا برای انجام گفتگوی ملی فراهم شود.

اتحادیه اروپا نیز بر اهمیت بازگشت سریع به نظام قانون اساسی چاد و احترام به حقوق بشر و آزادی و لزوم برگزاری انتخابات معتبر در این کشور تاکید کرد.

رئیس جمهوری فرانسه و کنگو هم اقدامات خشونت آمیز در چاد را محکوم کردند. فرانسه از متحدان بارز چاد محسوب می شود و کنگو رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا است.

دو طرف در بیانیه مشترکی اعلام کردند، از انتقال دموکراتیک و مسالمت آمیز قدرت و نیز از یک فرآیند انتقالی فراگیر در دسترس همه نیروهای سیاسی چاد به رهبری یک دولت وحدت ملی غیرنظامی حمایت می کنند که ظرف ۱۸ ماه کشور را به سمت انتخابات سوق می دهد.

اتحادیه آفریقا نیز نسبت به "کودتای نظامی" در چاد ابراز نگرانی کرده است.

وزارت خارجه آمریکا هم اعلام کرد، تعیین نخست وزیر مدنی می‌تواند نخستین گام مثبت در پس گیری حکومت مدنی باشد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شورای نظامی چاد ادریس دبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۵۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد

به گزارش صدای ایران از ایرنا،خبرگزاری "تاس", بر اساس پیام در تارنمای وزارت کشور روسیه، کووال به دلیل یک جرم جنایی تحت تعقیب است.

این وزارتخانه به نوع این جرم اشاره نکرده است.

کوال از ۲۵ مارس تا ۳ ژوئیه ۲۰۱۴ به عنوان سرپرست وزیر دفاع اوکراین خدمت کرد. او همچنین معاون دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین بود. وی از ۱۶ مارس ۲۰۲۲ ریاست دانشگاه دفاع ملی اوکراین را بر عهده دارد.

در فوریه گذشته، کمیته تحقیقات روسیه، کوال را به طور غیابی به هماهنگی برای "تجاوز نظامی به ساکنان دونباس در سال ۲۰۱۴" متهم کرد.

به گزارش ایرنا، این درحالی است که امروز، وزارت کشور روسیه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد.

در پایگاه اطلاعاتی افراد تحت تعقیب و مورد پیگرد وزارت کشور فدراسیون روسیه آمده است: ولودیمیر الکساندرویچ زلنسکی، متولد ۲۵ ژانویه ۱۹۷۸ تحت یکی از مواد قانون کیفری تحت تعقیب است.

بنا بر گزارش این رسانه روس، در این پایگاه اطلاعاتی به جرمی که زلنسکی بر اساس تحت تعقیب است، اشاره نشده است.
پایگاه داده وزارت کشور روسیه همچنین محل تولد افراد تحت تعقیب را درج کرده و شهر کریووی روگ واقع در استان دنیپروپتروفسک اوکراین زادگاه زلنسکی ذکر شده است.

وزارت کشور روسیه همچنین پوروشنکو رئیس جمهور سابق اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.
بنا بر این گزارش، پوروشنکو متولد ۲۶ سپتامبر ۱۹۶۵ در شهر بُلگراد استان اودسا است. وی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ رئیس‌جمهوری اوکراین بود.

پیش‌تر وزارت کشور روسیه بامداد جمعه اعلام کرد که اولکساندر لیتویننکو دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است.
وزارت کشور روسیه به اتهاماتی که به لیتویننکو وارد شده است تا در این فهرست قرار بگیرد، اشاره‌ای نکرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش آلکسی دانیلوف را از ریاست شورای امنیتی و دفاع ملی این کشور برکنار و لیتویننکو را جایگزین وی کرد. لیتویننکو پیشتر رئیس سرویس اطلاعات خارجی اوکراین بود.

وزارت کشور روسیه پنجشنبه شب همچنین «والنتین نالیوایچنکو» قانونگذار اوکراین را نیز در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

وی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رئیس رئیس امنیت اوکراین بود. نالیوایچنکو به فراخوان برای خشونت علیه نیرو‌های نظامی روسیه متهم شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشور‌های غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیارد‌ها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • گفتگوی وزیر جنگ آمریکا با همتای اسرائیلی خود درباره رفح
  • ببینید | حضور رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا در منزل شهید زاهدی برای ابلاغ سلام رهبر انقلاب
  • ابلاغ سلام فرمانده کل قوا به خانواده شهید زاهدی
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی: ما شکست خوردیم
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
  • برنامه گفتگوی اقتصادی از رادیو گفتگو
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد
  • گفتگوی اختصاصی با جاوید مرتمی پیشکسوت فوتبال مازندران