Web Analytics Made Easy - Statcounter

چاد که در هفته‌های اخیر شاهد تظاهرات مردمی در مخالفت با حضور نیروهای فرانسوی در خاک خود بود، در پی اعلام خروج مالی از ائتلاف منطقه ای مبارزه با تروریسم ساحل، نسبت به «عملیات تروریستی بالا» در «انجامنا» پایتخت چاد هشدار داده است.

به گزارش ایران اکونومیست، «عبدالرحمان کولَملاه - Abdreman Koulamallah» وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت چاد که خواستار برقراری آرامش شده، به رادیو بین المللی فرانسه گفته هشدار بسیار بالای تروریستی در پایتخت وجود دارد که ما را مجبور به ممنوعیت هرگونه تظاهرات عمومی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مخالفان در چاد، خواستار خروج نیروهای فرانسوی از خاک این کشور هستند و حضور نظامیان فرانسوی را منشاء ناامنی در خاک خود می‌دانند.

این مخالفت‌ها در حالی است که هرگونه بی‌ثباتی احتمالی چاد - منطقه‌ای استراتژیک میان دیگر مناطق ناپایدار و بی‌ثبات آفریقا همچون لیبی، سودان، جمهوری آفریقای مرکزی، ساحل و تهدیدهای گروه تروریستی بوکوحرام - در آینده، کابوسی برای فرانسه به شمار می‌رود، چرا که به گفته پاریس، عملیات برخانه (Barkhane) که از سال ۲۰۱۳ در منطقه ساحل آغاز شده و مرکز آن در انجامنا پایتخت چاد مستقر است، در معرض خطر قرار خواهد گرفت.



در هفته‌های اخیر معترضان به حضور نیورهای فرانسوی بار دیگر در پایتخت دست به تظاهرات زدند؛ این دومین بار در ماه‌های اخیر است که مخالفان به خیابان‌های پایتخت آمدند. در این تظاهرات که صبح شنبه دو هفته پیش صورت گرفت، با پیوستن دبیرستانی‌ها به تظاهرکنندگان، معترضان به نمادهای فرانسه حمله کردند. آنها با شعار «نه به فرانسه» خواستار خروج نیروهای فرانسوی از خاک کشورشان بودند. این تظاهرات خرابی‌هایی هم به دنبال داشت. پرتاب گاز اشک آور پلیس چاد صدها دانش آموز دبیرستانی را که سوار بر موتور سیکلت بودند، مجبور به عقب نشینی کرد.

در این تظاهرات، گروه‌هایی از جوانان چادی به چندین ایستگاه سوخت «توتال» فرانسه در سراسر پایتخت چاد حمله کردند.

هم اینک که پس از گذشت دو هفته، مخالفان بار دیگر تظاهراتی را برای جمعه پیش رو برنامه ریزی کرده اند، دولت چاد نگران است.

 دولت چاد از یک سو نسبت به رویدادهای جاری در خارج از این کشور و منطقه ساحل که در پی خروج مالی از گروه کشورهای ساحلی، نگران است و از دیگر سو بحث مخالفت‌ها در داخل کشور نسبت به حضور نیروهای فرانسوی است که به نگرانی های هرچه بیشتر دولت چاد دامن زده است و ناظران مسائل آفریقا معتقدند که این موارد باعث شده تا دولت نسبت به عملیات تروریستی بالا در پایتخت هشدار دهد.
 چندی پیش زمزمه‌هایی مطرح شد که چاد به دلیل ناامنی‌ها در داخل کشور قصد دارد بخشی از نیروهایش را از گروه ۵ ساحل خارج کند، این درحالی است که دولت این کشور همچنان تاکید دارد که در گروه ساحلی مبارزه با تروریسم که همراهی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه را هم با خود دارد، باقی بماند. به گفته سخنگوی دولت چاد، خروج این کشور از گروه ساحل که موضوع گمانه زنی‌ها از زمان خروج مالی از ائتلاف منطقه‌ای بوده، حتی در دستور کار نیست.

از این رو، دولت چاد به خاطر سیل مخالفت‌ها در این کشور نسبت به عملیات تروریستی بالا در انجامنا هشدار می‌دهد. این شایعه در نگاه بسیاری از ساکنان پایتخت با استقرار گسترده نیروهای انتظامی و امنیتی در چهارراه‌های اصلی و خیابان‌ها و همچنین با ممنوعیت جنبش‌های طرفدار دولت مانند «تجمع زنان»، تقویت شد.

تظاهرات آتی در چاد برای جمعه پیش رو برنامه ریزی شده است. نخستین هشدارها در خصوص نفوذ تروریستی در انجامنا سه شنبه گذشته در یادداشتی به امضای یک مقام امنیتی کمیسیون حوزه دریاچه چاد منتشر شد. این اقدامات، هوشیاری را در تمامی مناطق پایتخت تقویت می‌کند. به دنبال نخستین هشدار، روز چهارشنبه، سفارتخانه‌ها و دیگر سازمان‌های بین المللی که در پایتخت نمایندگی دارند از این نفوذ تروریستی مطلع شدند.



منابع خبری رادیو بین المللی فرانسه می‌گویند که وزارت امنیت سازمان ملل متحد به نوبه خود تدابیری را برای کارکنان خود اعمال خواهد کردکه شامل تقویت امنیت محل تا اقدام‌های احتیاطی در هنگام پارک وسیله نقلیه خود و منع رفت و آمد شبانه برای کارکنان می‌شود.

به گزارش رادیو بین المللی فرانسه، مقامات چاد تصمیم گرفته‌اند در این باره رسما اظهار نظر کنند.

پایتخت چاد هم اینک در حالت آماده باش قرمز قرار دارد. انجامنا فراموش نمی‌کند که پیشتر بهای سنگینی برای تروریسم به ویژه با تشدید حملات بوکوحرام در سال ۲۰۱۵ که ۳۸ کشته و صدها زخمی برجای گذاشت، پرداخته است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سودان ، فرانسه ، تروریسم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سودان فرانسه تروریسم نیروهای فرانسوی بین المللی پایتخت چاد دولت چاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۷۸ قرار گرفته و کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد.

به گزارش مشرق، بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۷۸ قرار گرفته و کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد.

همچنین این شاخص در ۲۴ ساعت گذشته میانگین بر روی عدد ۵۲ قرار گرفته بود و وضعیت هوا در شرایط قابل قبول بوده است.

تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک و ۴۲ روز هوای قابل قبول داشته است.

این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش ۸ روز هوای پاک، ۳۸ روز هوای قابل قبول، ۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه داشته است.

دیگر خبرها

  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • استقلال آماده بالا بردن جام قهرمانی شد